Ученик који стекне диплому месара стиче знања у области технологије месарства ( припрема и прерада производа од меса ), оспособљен је за припремање и дозирање сировина ( ручна припрема и додавање састојака, припрема меса и прерађевина од меса и управљање аутоматским уређајима ).
Практична примена стеченог знања
– Практична настава у првом разреду један дан ( теорија и вежбе ), у другом и трећем разреду два дана у недељи: у кланицама, месарама и школској радионици – месари.
– Примењујете стечена знања и оспособљавате се за самосталан практичан рад.
Радити! Где?
- Месара
- Трговина- продаја меса и производа од меса
- Могућност отварања сопствене производње – месаре
Наставити даље школовање! Где?
- Више школе – пољопривредне, прехрамбене, технолошке, васпитачке …
- Доквалификација- прехрамбени техничар
- V степен- специјализација