image

Прослава Јубилеја 100.година Пољопривредне школе са домом ученика Ваљево- Изданци првог столећа

Година Јубилеја

Свечана академија ВТВ

Писали су о нама:

Министарство Просвете

Колубарске новине 

Ва медиа

Ваљевска посла

Лист Данас

Објектива

Наслови нет

Агро Фин

Блиц

Лепа реч Ваљева

Učešće u programu Rural Zumeri

U periodu od februara do aprila, kroz igru i radioničarski pristup, rešavanjem studija slučaja i na kraju dvodnevnom studijskom posetom, učenici naše škole će graditi preduzetničke kapacitete za rad i život u ruralnim područjima.  Program sadrži dve radionice i studijsku posetu – ekskurziju, kao i online konsultacije u izradi studije slučaja. Učešće  15 timova iz 6 škola i 5 opština-regiona (Valjevo, Požarevac, Sombor, Zaječar, Prokuplje) , završićemo razmenom i predstavljanjima rezultata, kao i posetom mladima koji su u ruralnim područjima pokrenuli dobre inicijative. Studijska poseta je zakazana za 26. i 27. april u Kolubarskom kraju (Valjevska Kamenica, Paštrić). Za sve učesnike predviđene su diplome o pohađanju, promocija, nagrade, za nastavnike sertifikat o učešću u programu, podrška i nagradni paket. Aktivnosti se realizuju u okviru projekta Nemačke razvojne saradnje „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama“ koji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine.

Našu školu predstavljaju dva tima ;

1.Agronom – učenici odeljenja 3-4 veterinarski tehničar : Dodović Sanja, Mladenović Danica, Obradović Kristina, Đurić Teodora, Živković Irena. Mentor: Marko Stojanović.

2.Izdanak – učenici odeljenja 4-1 poljoprivredni tehničar : Matić Nikola, Matić Branka, Gođevac Magdalena, Radovanović Bojan, Nenadović Jelena. Mentor: Milena Jakovljević.

 

Nastavnici

Marko Stojanović i Milena Jakovljević

У оквиру програма „Подршка Европске Уније систему управљања миграцијама у Србији – Побољшање капацитета за прихват, унапређење услуга заштите и приступа образовању“ Министарство просвете, науке и технолошког развоја одобрило је грант од 600 000 динара за реализацију активности које доприносе побољшању наставног процеса за ученике мигранте и оне који наставу похађају по индивидуалном образовном плану.

Пројектом “Сами идемо брже, заједно идемо даље” се пружа подршка инклузији   и  промовисање  интеракције ученика миграната са ученицима редовне наставе. Примена информационо-комуникационих технологија омогућава интеграцију и пружа једнаке могућности  ученицима, а кроз активности на пракси негује се и сараднички однос међу свим ученицима, укључивање ученика миграната у активности школе и локалне заједнице. Наша школа за сада нема ученике мигранте, али како се њихов број на територији наше земље стално повећава, желимо да се припремимо и оснажимо наше ресурсе  за инклузију ових ученика.

Специфични циљеви су развијање и унапређивање капацитета наставника за рад са ученицима мигрантима и ученицима из осетљивих група;Осавремењивање практичне наставе новим наставним средствима које ће помоћи бољем инклузивном образовању;Мотивисање миграната узраста од 15 до 18.година за школовање у области пољопривреде  кроз реализацију посете нашој школи.

Активности:

  • -Четрнаест наставника успешно је завршило Програм обуке запослених у основним и средњим школама које образују ученике мигранте. Пет наставника српског језика и страних језика пријављено је за обуку учења српског језика као нематерњег.
  • -У петак 30.11.2020.год у свечаној сали наше школе одржана је Трибина о образовању миграната у Републици Србији. Трибину је водила Вера Милићевић, спољни сарадник школске управе, ментора за образовање миграната у Колубарском округу. Трибини је присуствовало 15 наставника чланова Тима за образовање миграната који су били укључени у израду пројекта.
  • -Поводом међународног Дана толеранције ученици представници Ученичког парламента након одржане радионице припремили су паное на тему.
  • -Извршена је набавка наставне опреме за симулацију вожње трактора -конзола PS 4, симулатор волана и команди, столица за симулатор, ТВ пријемник , софтвер Фарминг симулатор.

1.10.2020.-ДАН ШКОЛЕ

На15.Међународном сајму образовања „Путокази“ у Новом Саду Пољопривредна школа са домом ученика „Ваљево“ награђена је великом златном медаљом за квалитет рада.

Ученици образовног профила месар освоји су друго место у прављењу шодер чварака и друго место у прављењу дуван чварака на Фестивалу чварака у Ваљеву 2019.год.

Наша крава Ида је ШАМПИОНКА КРАВА  на Националној изложби говеда сименталске расе у Крушевцу.

Крава Ида је Пољопривредној школи са домом ученика Ваљево за 305 дана дала 6554 литара млека са  3,95 процената млечне масти, па је постала АПСОЛУТНИ ШАМПИОН 38.ИЗЛОЖБЕ ПРИПЛОДНИХ ГОВЕДА СИМЕНТАЛСКЕ РАСЕ у Лаковцу „Колубара 2019“

  • У јулу 2019.год. набављен је нови трактор Зетор proxima 100.Овај трактор  који је намењен раду са пољопривредним оруђима, индустријским агрегатима и транспорту у пољопривреди, задовољава високе захтеве руковаоца у погледу прилагодљивости, комфора, сигурности и продуктивности. Набавка наставног средтва чија је највећа предност једноставност и поузданост значајно ће допринети побољшању квалитета практичне наставе пољопривредне струке, а нарочито делу који се односи на обуку  вожње трактора.
  • Наша ученица Мирјана Панић међу 30 најбољих ђака генерације из Србије и Републике СрпскеНаша ученица Мирјана Панић, као ђак генерације 2018/2019, успела је да се нађе међу 30 најбољих у конкуренцији више од 600 ђака генерације из целе Србије и Републике Српске!Овај успех омогућио је Мирјани да освоји ​бесплатно школовање на ITAcademy и тако настави да се образује у складу са својим амбицијама и потенцијалом.Управа и сви запослени у Пољопривредној школи  са домом ученика Ваљево поносни су на Мирјану и овом приликом јој честитамо на великом успеху и желимо много среће у будућем школовању. Уверени смо да ће Мирјана искористити све своје потенцијале и надамо се да ће бити пример осталим ђацима наше школе. Савремена основна школа као део компаније LINK group се придружује честиткама на заслужено освојеним бесплатним школовањима.Вашa другарица и наш ђак једна је од 30 изабраних ђака генерације којима ће финансијска подршка за једногодишње школовање на ITAcademy бити уручена у септембру на свечаном пријему на Белом двору.Подсетимо, краљевска породица Карађорђевић, престолонаследник Александар и принцеза Катарина, угостили су на Белом двору више од 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске на пријему који се одржава већ осамнаесту годину заредом.Том приликом је компанија LINK group, као партнер Фондације Њ.К.В. Престолонаследника Александра Карађорђевића, објавила лепу вест о додели 30 бесплатних школовања за једногодишње програма на ITAcademy.Сви заинтересовани ђаци генерације су до 17. јула слали пријаве, у којима је требало да се представе у најбољем светлу и наведу на који начин ће школовање на ITAcademy искористити за своје усавршавање и даље напредовање, а након процеса селекције изабрано је 30 најбољих кандидата.Мирјана Панић се нашла међу одабранима и кроз једногодишње школовање на ITAcademy добиће прилику да стекне знања и вештине за нека од најтраженијих и најплаћенијих занимања данашњице. Наставу ће пратити онлине, преко најсавременије платформе за учење.Свим ђацима генерације који су освојили бесплатно школовање на располагању су различити курсеви у оквиру наставног програма који одаберу, а у сваком тренутку свог школовања имаће на располагању како помоћ професора, тако и помоћ Центра за развој каријере уколико су им потребни савети за додатно усавршавање, проналажење посла и додатну мотивацију за учење.Прошле године су ђаке највише интересовали курс за програмере и веб дизајн курс.
  • По завршетку једногодишњег школовања ђаци ће имати прилику да полажу за неке од најпрестижнијих међународно признатих сертификата.
  • Крос РТС 10.мај 2019.године
  • Активности повод прославе Дана школе:
  • Петак, 28.9.2018.год., 11 часова- спортски сусрети ученика средњих школа Ваљева
  • Понедељак 1.10.2018.год.
  • 16.00-17.00 часова пријем гостију
  • 17 часова-програм „Чувари прошлости-ствараоци будућности“ свечана сала школе
  • 18 часова-изложба „Креативност и веште руке наших ученика“
  • Међународни сајам  образовања „Путокази“, на Новосадском сајму, одржан  је од 8. до 10 марта, а ове године организован је по тринаести пут. Овај догађај афирмише образовне интитуције, а првенствено се бави промоцијом образовања за све и популаризацијом доживотног учења. Прошле године акценат је био на дуалном образовању па је Министарство просвете, науке и технолошког развоја упутило позив Пољопривредној школи са домом ученика „Ваљево“ за учешће на Сајму образовања-„Образована Србија – успешна Србија“ у Београду и „Путокази“ у Новом Саду. На штанду Министарства просвете, науке и технолошког развоја директор школе Милан Гајић представио је могући начин једног модела дуалног образовања  и његову примену у пракси.Висок квалитет образовања у Пољопривредној школи са домом ученика „Ваљево“ препознао је и међународни жири овогодишњег сајма наградивши школу Дипломом са великом  златном медаљом Новосадског сајма .У конкурнцији средњих школа из Србије, Црне Горе, Хрватске и Босне и Херцеговине признање Пољопривредној школи са домом ученика „Ваљево“ додељено је на основу остварених резултата рада школе који су прописани Правилником Новосадског сајма о оцењивању образовно-васпитних установа и на основу критеријума:-спољашње вредновање квалитета рада школе-школски успех-успешност на такмичењима-опремљеност школе наставним средствима-ваннаставне активности-безбедно радно окружење-оригиналност и иновативност садржаја-сарадња са привредом, јавним службама и локалном самоуправом-хуманитарне и спортске активности-заштита животне средине-школски часописи-школски сајт-онлајн промоција-медијски наступи

    -општи утисак.

    Признање je директору школе Милану Гајићу  уручио потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање Михаљ Њилаш на свечаној додели која је одржана у Мастер конгресном центру Новосадског сајма.

  • 8.10.2017.год.
  • На 12.Фестивалу дуван чварака у Ваљеву, екипа ученика Пољопривредне школе са домом ученика “Ваљево”  ,образовног профила месар, освојила је треће место.Први потпредеседник и министар спољних послова Ивица Дачић, министар рударства и енергетике Александар Антић, министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић и министарка без портфеља Славица Ђукић Дејановић били су гости на штанду Пољопривредне школе са домом ученика „Ваљево”, где су осим дуван чварака пробали и друге специјалитете које производе ђаци и професори школе.
  • На 36.Изложби приплодних говеда сименталске расе „Колубара 2017″ наша школа је учествовала са 5 грла (3 краве и 2 јунице). Наше три краве су ушле у класу ЕЛИТА“Е“, а грло Милица 2645 освојила награду пратиља шампионке.
  • Ученици трећег и четвртог разреда посетили су Новосадски сајам пољопривреде
  • 8. марта 2017. године, на Сајму образовања „Путокази“ на штанду Министарства просвете, науке и технолошког развоја Пољопривредна школа са домом ученика „Ваљево“  представила је  на најбољи могући начин свој модел дуалног образовања и показала своју добру праксу,
  • У Пољопривредној школи са домом ученика „Ваљево“ одржан је први Сајам воћарства у организацији Града Ваљева
  • 03-05. Априла 2017.год -посета пољопривредним школама Аустрије у оквиру сарадње са заједницом Европских средњих школа  ЕУРОПЕА