image

Прехрамбени техничар је стручњак који обавља послове:

  • испитивања намирница и воде: органолептичка, физичко-хемијска, радиолошка,
  • утврђивање микробиолошких својстава сировина, полупроизвода и производа.
  • припреме материјала и прибора за анализе (микробиолошке, биохемијске и хемијске)
  • процеса производње прехрамбених производа (анималних, кондиторских), конзервисање и врење
  • складиштења односно чувања готових производа

Практична настава :

  • Школска микробоиолошка и прехрамбена лабораторија
  • школским радионицама: Пекари, месари, млекари, за конзервисање воћа и поврћа, и дестилацију алкохола
  • Завод за заштиту здравља
  • Пивара

Примењујете стечена знања и оспособљавате се за самосталан практичан рад.

Радити! Где?

  • У лабораторијама предузећа која се баве производњом прехрамбених производа, затим воћем, поврћем и њиховим прерађевинама, месом и месним прерађевинама, млеком и млечним прерађевинама, производима од брашна, кондиторским производима, соковима.
  • Фабрикама воде
  • Пиварама
  • Дуванској индустрији

Наставити даље школовање! Где?

  • Пољопривредни факултет
  • Технолошки факултет
  • ПМФ
  • Факултет спорта и физичког васпитања
  • Полицијска академија
  • Војна академија
  • Учитељски и други друштвени факултети
  • Високе школе