Ученик који стекне диплому пекара стиче знања у области технологије пекарства (производња хлеба, тестенина, свих врста финог пецива) оспособљен је за припремање и дозирање сировина (ручна припрема и додавање састојака, припрема маса за колаче и надева за пецива и управљање аутоматским уређајима). Такође је оспособљен за обраду теста и надгледање печења.
Практична настава у првом разреду један дан (теорија и вежбе), у другом и трећем разреду два дана у недељи: школској радионици –пекари и приватним пекарама
Примењујете стечена знања и оспособљавате се за самосталан практичан рад.
Радити! Где?
- Пекара
- Трговина –продаја хлеба и пецива
- Могућност отварања сопствене производње – пекаре
Наставити даље школовање! Где?
- Високе школе – пољопривредне, прехрамбене, технолошке, васпитачке и …
- Доквалификација – прехрамбени техничар
- V степен (специјализација)